Имплантология. Поставяне на зъбни импланти

Зъбни импланти CAMLOG®

В клиника IG Dental поставяме швейцарски импланти CAMLOG®

За разлика от протетичната дентална медицина, имплантологията дава възможност за възстановяване на дадена липса на зъби без да се налага изпиляването на съседните на дефекта. Това е и тяхното най-голямо предимство.

Правилната орална хигиена и грижи от Ваша страна прави имплантологичното лечение трайно, сигурно и ефикасно.

Швейцарски импланти Camlog

Поставяне на импланти: FAQ

 1. Общо за денталните импланти
 2. Какво представлява денталния имплант?
 3. Швейцарски импланти Camlog®
 4. Какво трябва да знаем преди поставяне на имплантите?
 5. Какво включва хирургичната процедура?
 6. Възстановяване след поставяне на зъбни импланти
 7. Кога се поставят зъбни импланти?
 8. Импланти на изплащане – София
 9. Зъбни импланти ЦЕНИ

Общо за денталните импланти

Имплантът е титаниев аналог на корена на зъба.

Титанът е биосъвместим материал, което означава, че се интегрира в костната структура, без да предизвиква възпаление и да бъде отхвърлен.

Поставянето на дентални импланти, наричани още зъбни импланти, е процедура, която е изключително популярна в световен мащаб. Въпреки това, зъбните импланти невинаги са най-подходящото решение, тъй като е необходимо да се вземат редица фактори под внимание. Поради тази причина е препоръчително консултиране със зъболекар, който да даде повече яснота около тях и тяхното поставяне.

Какво представлява денталния имплант?

Денталните импланти са иновационна технология за заместване на естествени зъби. Те представляват изкуствени зъби, чиято структура и форма напълно наподобява тази на естествените. Освен това, те гарантират висока стабилност и не се различават от естествените зъби на външен вид. Тайната за тяхната висока ефективност се крие в материалите, от които са изработени.

Стандартните импланти се състоят от три компонента – титаниев винт, надстройка и коронка (или зъбни мостове, протези и др). Поставянето им изисква хирургична намеса, а процеса се изпълнява в период от няколко месеца. Процедурата започва с поставяне на титаниевия винт в челюстната кост малко под нивото на венците. Причината, поради, която винта се изработва от титан е, че химичният елемент е биосъвместим с човешкия организъм (процесът се нарича остеоинтеграция). Така след известен период винта напълно се интегрира към челюстната кост, като по този начин се гарантира висока стабилност на изкуствените зъби. Обикновено това отнема до 3 месеца. След изтичане на този период се поставят надстройката и коронката. При липсата на повече от един зъб, се поставят зъбни мостове или зъбни протези.

Швейцарски импланти Camlog®

Денталните импланти CAMLOG® SCREW-LINE  са сред най-предпочитаните имплантни системи в света. Редица независими проучвания доказват успешното имплантно инженерство и многобройните доволни от имплантната система стоматолози и пациенти.

В IG Dental използваме швейцарските импланти CAMLOG, защото са най-висок клас импланти с доказани резултати в дългосрочен план!

Зъбни импланти CAMLOG

Предимства на швейцарски импланти Camlog®

 • Патентована технология CAMLOG® Tube-в-TubeTM за най-прецизната връзка. Самонарязващата резба на импланта осигурява непрекъснато сцепление с костта и висока първична стабилност.
 • Прецизна форма с минимум възможност за нежелано въртене
 • Връзка с три канала имплант и три канала надстройка за лесно и безопасно позициониране на надстройката
 • Promote® повърхност – утвърдена технология – връх на постиженията на в съвременната дентална имплантология, допринасяща за бързата остеоинтеграция
 • Изключителни резултати в дългосрочен план

Какво трябва да знаем преди поставяне на зъбните импланти?

Денталните импланти несъмнено са отлично решение за лечение при липсата на един или няколко зъба. Въпреки това, преди да изберем подходящата клиника за зъбни импланти и преди да се пристъпи към тяхното поставяне, е нужно всеки кандидат да отговаря на няколко критерия, с цел гарантиране на максимална стабилност на имплантите. Важно условие е те да бъдат поставени в напълно развита челюстна кост. Това означава, че те са неподходящи за тийнейджъри или младежи под 18 годишна възраст. Освен това, преди поставянето им е абсолютно задължително да се извърши преглед в клиника за зъбни импланти. Наличието на заболявания на венците, кариеси или други видове заболявания може да бъде причина за отслабване ефективността на имплантите и те да поддадат в последствие. За това е препоръчително всички заболявания да бъдат подложени на лечение и премахнати, преди да се стигне до поставяне на импланта.

Зъбните импланти могат да бъдат поставени на почти всеки от нас. Въпреки това има заболявания и медикамнти, които са котраиндикация и ние се съобразяваме с тях. Най-често срещаните такива са прием на бисфосфонати, както и много високи нива на квъвната захар.

Какво включва хирургичната процедура?

Преди да се започне с поставянето, се прилага локална анестезия, а по желание на пациента и пълна упойка.

Хирургичното поставяне на зъбните импланти се състои от общо 6 стъпки:

 1. Първоначално зъболекарят прави „тъканно ламбо” или с други думи, разрез на венеца, с който напълно се разкрива челюстната кост. Разрезът се извършва с помощта на скалпел, а с помощта на елеватор тъканта на венеца се разтваря, с цел откриване на костта.
 2. След като костта е открита, зъболекарят следва да прегледа вида и формата на костта. Обикновено те са напълно гладки и равни на повърхността. Ако се установят разлики, с помощта на специален инструмент челюстната кост се заглажда и привежда в необходимото състояние.
 3. След откриване на челюстната кост се пристъпва към следващия етап от процедурата. Тя включва пробиването й с помощта на серия от зъболекарски бормашини. Първоначално се оформя малък отвор ( нарича се пилотен отвор), който постепенно се разширява. Така се оформя дупка с достатъчно голям диаметър, в която да се постави денталния имплант. Важно условие е да не се достигне прегряване на костните клетки. Поради тази причина след приключване се използва охлаждащ спрей.
 4. След завършване на отвора, следва да бъде поставен титаниевият винт. Той се навива внимателно, като за целта разполага с наконечник в горният си край. Много е важно при поставянето му да не се травмира костта. От това до голяма степен зависи интегрирането на денталния имплант в челюстната кост.

Възстановяване след поставяне на зъбни импланти

 1. След поставянето на импланта, неговият отвор се запушва с капачка, като по този начин буквално се запечатва. Това се прави с цел да се осигури неговата защита в оралната среда. Веднага след това, разтворената тъкан на венеца се затваря и се поставят шевове, които гарантират пълното й зарастване. Обикновено това отнема от 7 до 10 дни, след което шевовете се премахват. Въпреки това, е необходимо значително повече време за пълното интегриране на импланта. Завършването на процеса на остеоинтеграция трае между 2 и 6 месеца.
 2. След изтичане на периода, за пълното срастване на импланта с челюстната кост, се извършва финалния етап от възстановяването на зъба. Той включва поставяне на корона, мост или протеза. Преди да бъдат поставени обаче, зъболекарят трябва да премахне поставената капачка и на нейно място да постави надстройка, която е необходима за свързване на короната и титаниевия имплант.

Кога е правилното време за поставяне на дентални импланти?

Изваждането на зъб може да окаже силно влияние върху самочувствието на всеки. Поради тази причина, повечето хора се насочват моментално към поставяне на дентален имплант. В миналото се е считало, че е необходимо изминаване на 6 месеца преди да бъде извършена процедурата. Днес това не важи с пълна сила и процедурата е строго индивидуална.
Най-общо казано съществуват три основни периода:

 • Веднага след премахване на естествен зъб;
 • Ранен етап;
 • Късен етап;

Поставянето на имплант е възможно непосредствено след премахването на естествен зъб. Това е възможно след обстоен преглед на зъболекаря, който да установи добро състояние на челюстната кост, за която да бъде прикрепен импланта. Освен това, важно условие е да не са налични никакви инфекции или възпаления, които биха могли да попречат на процедурата. Ако се установят такива или наличието на отслабена челюстна кост е необходимо изчакване на няколко седмици преди пациента да се подложи на процедурата.

Ранният етап включва поставянето на дентални импланти от две до три седмици (може и повече) след изваждане на зъба. Този времеви период е препоръчителен, когато са установени заболявания на венците или друг тип инфекции. Поставянето на импланти при наличие на такива може да повлияе тяхната стабилност и издръжливост, затова е необходимо те да бъдат премахнати преди процедурата.

В някои случаи поставянето на дентални импланти е подходящо след изминаване няколко месеца след изваждането на естествените зъби. Това е т.нар. късен период. След изтичане на първите шест месеца се гарантира по-добра връзка между импланта и челюстната кост, а заедно с това и по-високата стабилност на изкуствените зъби.

Зъбни импланти София

Денталните импланти са безспорно отлично решение, с което всеки може да върне усмивката на лицето си. Ето защо ние сме помислили за вас – нашите пациенти, създавайки гъвкава услуга с възможност за разсрочено плащане! Свържете се с нас, за да получите повече информация.

Още от средата на 60-те години на 20-век, зъбните импланти са широко разпространени по цял свят като дял от естетичната стоматология. С напредването на технологиите тяхното качество и ефективност непрекъснато се подобрява. Поради тази причина те са отлично решение при премахване на един или няколко зъба. За разлика от порцелановите фасети, които се поставят върху съществуващ зъб, имплантите са най-близкият заместител на естествените зъби, осигуряват висока стабилност при хранене и са отлична козметична придобивка. Една от най-важните им функции е, че спомагат за запазването на челюстната кост, както и на естествените зъби. Освен това, тяхната поддръжка не изисква специални грижи. След консултация с личния зъболекар е необходимо единствено закупуване на подходяща четка и паста за зъби. Така, както при естествените, зъбните импланти също изискват редовно посещение на зъболекар, който да прегледа тяхното състояние.

Зъбни импланти ЦЕНИ

Цената за поставяне на имплант в най-голяма степен зависи от производителя на импланта и материала, от който е изработен.

Посочената цена е за поставяне на един титаниев швейцарски имплант CAMLOG®.