Лазерната стоматология се занимава с приложението на насочената светлина в ежедневната стоматологична практика. Дейстието на лазерния лъч е селективно, което прави повечето лазер-асистирани манипулации много по-безболезнени и атравматични за пациента.

Предимства на лазерите в стоматологията

Неслучайна е употребата на лазери в ежедневната практика.

  • Те дават спокойствие и безболезненост при лечението на пациента
  • Лазерите са най-модерна технология за денталния лекар, помагаща му да извърши прецизно и успешно своята работа
  • Предимство на лазерите в лечението на пародонтит е избирателното отнемане на патологично променените тъкани на пародонта, като по този начин се премахва компрометираната тъкан от здравата
  • Безкръвността също е огромен плюс на лазерната стоматология. Благодарение на нея много от трудните и неприятни за пациентите манипулации се превърнаха в ежедневни, без тежък следоперативен период.

Приложението на лазерите е широко – те могат да бъдат използвани във всички дялове на зъболекарската практика, като освен че улесняват повечето манипулации, употребата им води и до много по-добри резултати. Голямо приложение лазерите намират още при избелващите процедури, при премахването на зъбен камък и много други.

В IG Dental разполагаме с последно поколение дентални лазери, благодарение на които нашите зъболекари прилагат лазер – асистираната стоматология в ежедневната практика.

 

 

 

Хареса ли ти статията?