Стоматологичен център IG Dental е основан през 1995 година и в продължение на дълги години е доказвал професионалността си пред своите пациенти.

Ние, екипът на IG Dental, предоставяме не просто зъболекарски услуги, а професионална грижа, с помощта на иновативни технологии, съобразени с изискванията на съвременното лечение. Наша основна цел е да изградим доверие и здрава връзка с всеки пациент, като му осигуряваме комфорт, спокойствие, внимателно и професионално отношение.

На база Вашата индивидуалност и специфични нужди, ние ще създадем специално за Вас план на лечение, който да е съобразен с Вашия бюджет, желания и потребности, за да получите така мечтаната здрава и ослепителна усмивка.


Клиника IG Dental се намира на най-големия транспортен възел в центъра на София – на метри от площад „Патриарх Евтимий“ – кръстовището, по-известно сред софиянци като „Попа“.


Целият екип на IG Dental приема Вас – нашите лоялни пациенти – преди всичко като приятели и съмишленици в общата ни цел – постигане на перфектна дентална визия и хигиена. 20-годишният ни опит в сферата на стоматологичното лечение показва, че отличната връзка и доверие между пациент и лекар неизменно водят до блестящи резултати.

За да спечелим Вашето доверие, ние инвестираме в подобряване на специализацията, оборудване и непрекъснато усъвършенстване, посещавайки курсове за следдипломна квалификация, симпозиуми и обучения с цел да Ви предоставим най-доброто за времето си лечение.

Именно затова в IG Dental използваме високите технологии в ежедневната практика, включително лазер–асистирана стоматология.

Наясно сме, че много от Вас имат придобит страх от стоматологично лечение, затова се стремим да извършваме свободна от стрес стоматология, като правим посещенията Ви възможно най-приятни.

Нещо повече за нашите услуги

Стоматологичните услуги, които IG Dental предлага, са многообразни и покриват широк спектър на лечение.

Естетичната стоматология е едно от направленията, в които сме се усъвършенствали и можем успешно да ви помогнем да възвърнете външния красив вид на зъбите си. Естетичната стоматология се занимава с това да възстанови естествената форма, големина и цвят на зъба и се състои от процедури като избелване на зъбите, имплантология, поставяне на керамични конструкции и порцеланови фасети.

Фасетите са най-модерното решение за справяне с всички дефекти и несъвършенства в усмивката на човек. Поставянето на фасети обхващат широк кръг от пациенти, които искат напълно да преобразят усмивката си и да прикрият дефекти като разстояние между зъбите, счупени или изтрити части от зъба, изкривявания и оцветявания. IG Dental предлага професионално отношение и извършване на всички процедури на изключително високо ниво.

Лазерната стоматология е друга, много предпочитана от пациентите методика на лечение, тъй като работата с лазер е по-малко болезнена и не толкова плашеща за тях. Като една от най-модерните технологии в зъболечението, лазерът се използва в почти всички дялове на зъболекарската практика, избирателно лекувайки променени тъкани, без да засяга съседните.

Пародонтологията е подраздел на стоматологията, занимаващ се с изучаването на функцията и структурата на пародонта. Лекуването се осъществява чрез лазерен кюретаж. Това е една от най-иновативните начини за лечение на пародонтит и ние в IG Dental го прилагаме успешно в ежедневната си практика. Тъй като лазера облекчава самата обработка на тъканта, процедурата се превръща в безболезнен метод на лечение.

Част от най-често желаните услуги, предлагани в кабинет IG Dental, са и лечението на кариес, кореново лечение, поставяне на зъбни импланти, почистване на зъбен камък, изваждане на зъб/мъдрец. Те включват процедури от рода на естетично изграждане на зъб, през поставяне на импланти, до изваждане на корен. Професионалното отношение, търпението и внимателната работа, която прави лечението леко и приятно, са факторите, на които IG Dental залага и печели своите доверени пациенти.

Стоматологична клиника IG Dental се намира на възлово място в центъра на гр.София, което я прави лесно достъпна за пациентите от всички точки на града.

Ако предварително имате въпроси към нас, притеснения или колебания, не се колебайте да се свържете с нас на имейл: office @ igdental.com. Също може да позвъните и на посочените в сайта телефони.