Естетична стоматология

Естетичната стоматология е един от най-динамично развиващите се и популярни дялове от денталната медицина.
Нейна задача е да предложи алтернатива на липсващите зъби или да подобри вида на усмивката, така, че тя да изглежда значително по-привлекателна.

Естетичната стоматология цели да постигне възможно най-естествен вид на зъбите и не на последно място, да запази качеството на живот и социални контакти на пациента.

естетична стоматология

 

Процедурите са насочени към постигането на естетичен и привлекателен вид на пациента и за целта са необходими набор от знания и умения.

Наред с отличната подготовка в сферата на естетичната стоматология, денталният лекар трябва да притежава усет за хармония, красота и силно развито естетическо чувство.

 

В много отношения стоматолога може да бъде оприличен на скулптор, който „извайва” една нова и по-красива усмивка.

Нормално е Вие, като пациент, да имате притеснения по отношение на това как ще протече лечението. Поради тази причина в стоматологичен център IG Dental първо визуализираме нагледно всичко, което предстои да се промени в съзъбието на пациента – така Вие добивате представа както за характера на манипулациите, които Ви очакват, така и за крайния резултат от лечението.

При работата ни в областта на естетичната стоматология ние обръщаме внимание на всички важни фактори, които имат значение за постигането на оптимално добри резултати, като:

  • възраст
  • пол
  • пропорции на лицето
  • особености на зъбите
  • особености на захапката
  • индивидуални предпочитания на пациента

Важно е да отбележим, че ние, зъболекарите в кабинет IG Dental, не разграничаваме естетичната стоматология от ежедневната си практика, а точно обратното – прилагаме я във всяка една процедура, която извършваме.

Стоматологичен център IG Dental е мястото, където ще получите комплексни стоматологични и естетични услуги, в следните направления:

Поставяне на фасети и керамични корони
При този естетичен метод се използват похватите на микропротезирането. При поставянето на фасети се извършват успешни корекции на изтрити или счупени зъби, оцветени зъби, криви зъби и зъби с разстояния между тях. Керамичните корони са едно от най-успешните решения при необходимост от възстановяване на зъбните редици. Работи се с керамични корони, за да се предложи на пациентите максимално издръжлив, естетичен и поносим за организма материал, с който те не чувстват никакъв дискомфот или притеснения и живеят пълноценно.

Избелване на зъби
Усмихнато момиче с искрящо бели зъбиКолкото и красиви да са нашите зъби, те са подложени на редица фактори, които променят цвета им. Процедурата по избелването на зъбите задължително стартира с почистване на зъбния камък и полиране. Едва тогава може да се пристъпи към професионално или домашно избелване на зъбите. Крайният резултат е дълготраен блясък, белота и красота на вашите зъби и много нови поводи за усмивка.

Зъбни импланти
Това е най-съвременният метод за възстановяване на липсващи зъби. Независимо от това дали се налага възстановяването на един или повече зъби, чрез поставяне на зъбни импланти пациентите запазват красотата на своята усмивка и здравето на всички останали зъби, без да изпитват дискомфорта на протезите.

 

Чрез естетичната стоматология пациентите имат шанс да трансформират своята външност, така както винаги са искали, и да подобрят значително самочувствието си.

 

 

Свържи се с нашия екип

Запази час за преглед сега:

 

4.4/5 - (18 отзива)