Естетичната стоматология е част от денталната медицина, която се занимава с естетични възстановявания на дефекти на зъбите, имащи същата форма, големина, структура и цвят, като тези на естествените зъби. Или казано на разбираем език – изработената вставка да не се отличава от естествените зъби и да стои живо и красиво във Вашата уста.

Всеки стоматолог, характеризиращ работата си като естетична, трябва да има огромни познания, опит и чувство за красота и хармония. С помощта на естетичната стоматология ние можем да направим Вашата усмивка брилянтна.

В стоматологичен център IG Dental Вие сте поставен на първо място и знаем, че всеки един от Вас иска да има красива и естествена усмивка, с бели зъби, здрави венци и приятен дъх. Затова нашите зъболекари не разграничават естетичната стоматология от ежедневната си практика, а я прилагат във всяка една процедура, която извършват. Естетичността е неизменна част от всекидневната работа на всеки стоматолог. Красотата на направената усмивка е също толкова важна, колкото и нейната здравина.

За целите на естетичната стоматология в IG Dental използваме изцяло керамични конструкции, дентални импланти, фасети, избелване на зъби и др. Понякога е необходима съвсем малка корекция, която да направи голяма трансформация във визията Ви. Преди всяка корекция, ние първо ще я визуализираме пред вас, а след изпълнението ѝ ще придобиете усмивката, която винаги сте желали.