Premium имплантнa система Camlog®: Наука, Иновация и Швейцарска прецизност

Малко след създаването си имплантите Camlog стават едни от най-използваните в световен мащаб – на тях се доверяват лекари в 90 държави на 5 континента.

Всеки четвърти имплант на пациент в Германия е произведен от CAMLOG Biotechnologies GmbH.

Имплантни системи Camlog

Съдържание:

Имплантна система CAMLOG SCREW-LINECamlog е лидер в областта на дентална медицина по отношение на денталните импланти. Водещ е в приложението и качеството. Като отличителна черта на продуктите се посочват:

  • дългогодишни изследвания, проучване и разработки
  • изключително високи стандарти за качество
  • ноу-хау на световно признати експерти в стоматологията

Редица независими проучвания доказват успешните резултати на имплантите Camlog в дългосрочен план. Много лекари, както и пациенти са доволни от тази имплантна система.

В клиника IG Dental сме перфекционисти – ето защо избрахме да работим с импланти Camlog:

Безопасност и качество на имплантите Camlog

Германският закон за медицинските продукти поставя високи изисквания към тяхната безопасност и функционалност. Camlog разработва и произвежда продукти според най-съвременните технологии и научни изследвания.

Импланти Camlog покриват всички стандарти за медицинско инженерство:

  • Съответствие със строгите указания на FDA – Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ
  • Съответствие с европейските закони за качеството на продукта и безопасността на пациентите
  • Многократно успешно сертифициране на системите за управление на качеството в съответствие с EN/ISO 13485
  • Съответствие със стандарта EN ISO 9001 и Европейската директива 93/42/EEC за медицински изделия

Производствените бази на Camlog

Изключителното качество на производството и безпроблемният контрол на продуктите гарантират безопасността на пациентите. Високата прецизност и надеждност са отличителните белези на всички Camlog импланти. Това е приносът на бранда за постигане на предвидими, функционални, естетични и дългосрочно стабилни резултати от лечението с тях.

Съвместимост с човешкия организъм

Специален фокус се поставя върху обработката на съвместими с човешкото тяло материали. Имплантите Camlog са изработени от чист титан. Този материал е много стабилен, с висока биопоносимост и следователно е подходящ за хора с алергии. Лечението с импланти е безопасна и призната терапия с висок процент на успех.

Процедура, срокове, цени и още полезна информация

за услугата от клиника IG Dental

TUBE-IN-TUBE® – Технологията в ядрото на импланти Camlog

Технологията tube-in-tube зад имплантите CAMLOG

Tube-in-Tube® технологията в импланти Camlog

Специално разработената от Camlog технология Tube-in-Tube® стои в самата сърцевина на тяхната имплантна система. Tube-in-Tube® е начина, по който се свързва импланта с надстройката, а крайната цел – дългосрочна употреба, лекота и максимум комфорт по време на носене на имплантите. Това мнение се споделя от хирурзи и ортодонти.

Безпогрешният принцип Tube-in-Tube се основава на специалният геометричен разрез на прорезите на винта и зъбеца осигуряват практически перфектно разпределение на силата и въртенето при натиск. По този начин се създава прецизна, стабилна и антиротационна връзка между импланта и надстройката.
Проектиран биомеханично на базата на многобройни тестове и анализи, този принцип се е доказал през годините и дългосрочният му успех е научно потвърден.

Продуктовите линии CAMLOG SCREW-LINE и CAMLOG PROGRESSIVE-LINE се базират на Tube-in-Tube® технологията.

Продуктови линии на импланти CAMLOG

Имплант Camlog progressive lineCAMLOG PROGRESSIVE-LINE

Имплантите от продуктовата линия CAMLOG PROGRESSIVE-LINE улесняват прилагането на съвременните концепции за лечение посредством поставяне на дентални импланти.

Благодарение на анатомичния конусовиден дизайн те позволяват да се постигне много високо ниво на стабилност без значение от състоянието на костта.

С продуктите от линията CAMLOG PROGRESSIVE-LINE се работи лесно благодарение на връзката Tube-in-Tube. Имплантите CAMLOG PROGRESSIVE-LINE се предлагат с повърхност Promote® plus и обработена шийка от 0,4 мм.

CAMLOG SCREW-LINE

Имплант Camlog scew line с надстройкаЗъбните импланти от продуктовата линия CAMLOG SCREW-LINE имат в много по-малка степен коносообразна форма.

Те позволяват лесно поставяне и непрекъснато сцепление с костта, като по този начин се постига голяма стабилност.

Продуктите от линията CAMLOG SCREW-LINE се предлагат както с повърхност Promote® (1,4 mm машинно обработена шийка), така и с повърхност Promote® plus (0,4 mm машинно обработена шийка).

Предимства на импланти Camlog

  • Безпогрешен Tube-in-Tube принцип за лесно поставяне и дълговечна употреба
  • Доказани резултати в дългосрочен план
  • Изчерпателна научна документация, събирана дълъг период от време

В клиника IG Dental от години работим с денталните импланти на швейцарската имплантна система Camlog®. Избираме ги измежду алтернативите, защото сме се убедили в качествата им с времето. С готовност ги предлагаме на пациентите си, които имат възможност сами да се уверят в технологията им и потвърждават мнението ни, че импланти Camlog са отличен избор.

Източници

1. https://www.camlog.com/en/products/implant-systems/camlog/
2. https://orfoundation.org/wp-content/uploads/2017/01/Kahramanoglu_Poster_ICC2014.pdf 
3.  https://journalimplantdent.springeropen.com/articles/10.1186/s40729-018-0145-3
4. https://www.nature.com/articles/sj.bdj.2011.4144.9/5 - (7 отзива)