Поставянето на дентални  импланти е важно решение. Щом сте взели решение да го направите, най-добре да имате колкото се може повече информация по темата.
В своята същност денталният имплант е изработен от титан. Чрез операция той се поставя в костта на челюстта с като цели да замести корен на липсващ зъб. Между импланта и костта на челюстта се изгражда фина връзка.

Преди имплантация

1. Оценка на общите фактори

Денталната диагностика започва със събиране на информация за здравословното състояние на пациента. Обстойният предварителен преглед е задължителен елемент, тъй като при всеки пациент има свой собствени специфични особености, които трябва да се съобразят в процеса на поставяне на дентални импланти.

Тук влизат:

  • локалното здравословно състояние на лигавицата
  • зъбната челюст
  • размерът и разположението на костите на зъбната челюст
  • съседните и насрещните зъби

В редки случаи денталните импланти могат да се окажат непрепоръчителни. При хора с недобра орална хигиена, пушачи, диабетици, приемащи стероиди или лекарства има по-голяма вероятност да се прояви заболяване на венеца и денталния имплант да бъде отхвърлен от организма.

2. Осъществяване на функционален анализ

Функционалният анализ дава информация за зъбния статус на пациента към момента на прегледа. Благодарение на него успешно се разбира какви проблеми е имало до момента и какви промени е претърпяла челюстта с течение на времето. Това е от ключово за пациенти, които вече са носили протези, тъй като тяхното наличие е предпоставка за нов прочит на ситуацията в устната кухина.

Преди да се извърши имплантацията е важно денталният специалист да бъде напълно сигурен, че няма да предпоставки за възникване на проблеми от рода на промени в дъвкателната мускулатура или болки в ставите при хранене.

3. Проверка на състоянието на венците и цвета на зъбите

Друго, което е много важно да имате предвид е грижата за венците. Правилното им третиране е от голямо значение, ако сте решили да поставите зъбни импланти. Едно от първите неща, които ще провери зъболекарят, е тяхното състояние, а именно дали са се отдръпнали и какво е цялостното им положение върху костта.

С годините самите зъби също изменят цвета си. Това се случва неминуемо, колкото и добре да се грижите за тях. Възрастта, на която сте, по време на извършване на имплантацията, също се взима под внимание. За да се получи красива и издържана естетическа промяна, е от значение да се съобрази цвета на зъбите с цвета на имплантите.

Успешното имплантиране е в пряка зависимост от цялостното състояние на пациента и най-вече от състоянието на тъканите в устата му.

В стоматологична клиника IG Dental изършваме имплантациите с швейцарската имплантна система Camlog. Обърнете се към нас, ако имате колебания или въпроси, свързани с процедурата.

 

 

4.6/5 - (7 отзива)