Металокерамиката остава основен материал при избор за направата на протезна конструкция.

По своята същност металокерамиката е изградена от два основни материала – метал, от който се изгражда скелет (основата на бъдещата конструкция), който дава изключително голяма здравина, и керамична инкрустация за пресъздаване на естествените зъбни цветове.

IG Dental изработва метакоерамични конструкции за 6 дни.

Чрез металокерамиката се постига успешно компенсиране на липсващи зъби, тъй като материалът е близък до естествения вид на зъбите и възвръща естетичния вид на усмивката на пациентите. При направата на металокерамични мостове се цели възпроизвеждане на правилен цвят, форма и големина на протезата, така че металокерамичните конструкции да се съчетават с останалите зъби, без да се отличават от тях.
От една страна металът осигурява здравата основа на протезата, а керамиката съдейства за успешното пресъздаване на естествения вид на конструкцията. За да се постигне максимално сполучлив резултат е необходимо да се използват материали от един производител и да се вложат усилия и умения от страна на зъботехниците, които изработват цялостната конструкция.

Изработването на металокерамични мостове и корони преминава през няколко етапа.

Металокерамика | IG Dental

Етапи при поставяне на металокерамика

Финалното оформяне на металокермичните корони и мостове минава през няколко етапа.

  1. Изготвяне на предварителен модел. Съвременните технологии дадоха възможност да бъдат направени предварителни модели на бъдещите Ви зъби, и чак след Вашето одобрение да се пристъпи към изработката на конструкцията от металокерамика или друг тип материал. Благодарение на предварителният модел, пациента придобива представа за това как точно ще изглежда неговата металокерамична коронка, което спомага за по-голямата му удовлетвореност от крайния резултат на лечението.
  2. След Вашето одобрение на предварителните модели, започва същинската работа – изпиляването на зъбите. То представлява малко намаляване на естествените зъбни коронки, за да има място за поставянето на бъдещата металокерамика. Това е един от недостатъците на металокерамиката, който отстъства при денталните импланти, където не се изпиляват (жертват) съседни зъби.
  3. След финалното изпиляване, финиране и полиране на зъбите, се пристъпва към снемането на точен отпечатък, който пресъздава анатомичните и физиологични особености на Вашите зъби и устна кухина върху модела на зъботехника. Този отпечатък е строго индивидуален и по него се изработва металокерамичната конструкция, така че тя да пасне идеално и да се постигне възможно най- естествен вид на зъбите.
  4. Първият етап от процедурата завършва с поставяне на временни зъби, които наподобяват бъдещата металокерамична конструкция, но имат малко по-ниски естетични и механични качества. За времето, което е необходимо за изработване на металокерамиката от зъботехниците, се използват т. нар. временни зъби, като целта им е пациента да се чувства достатъчно спокоен, за да преминава ежедневието му нормално и без излишни притеснения.
  5. След изработката на металокерамиката в зъботехническата лаборатория се пристъпва към поставянето ѝ. В следващото Ви посещение при зъболекар се премахва временната конструкция и се поставя окончателната металокерамична такава.

Ние изпълняваме Вашите металокерамични мостове и корони по правилата на функцията, оклузията и естетиката, а цената на металокерамиката е една от най-достъпните на пазара!

изкуствен модел на зъби

За качеството на металокерамичните мостове и коронки

  • Снемането на точен отпечатък от вече изпилените зъби е предпоставка за направа на максимално удобна, стабилна и естетична конструкция.
  • За да е здрава конструкцията, метала и керамиката трябва да бъдат излети едновременно.
  • Важно е да се избере цвят на металокерамиката, който е възможно най-близък до индивидуалния цвят на зъбите на пациента. Така се пресъздават физиологичните и анатомични особености на зъбите на пациента.

За колко време може да бъде изработена металокерамиката?

В дентален център IG Dental това се случва за 6 дни и само с две посещения в зъболекарския кабинет.
Благодарение на металокерамични несменяеми конструкции се постига хармония, удобство и максимална естественост на протезите.

Тяхно основно предимство е сравнително ниската и достъпна цена.

Подробности за металокерамиката и естетиката прочетете в статията на списание Бела.

Съвременните методи на лечение и възстановяване на зъбите се основават на отличната квалификация и практически опит на денталните специалисти и прилагането на индивидуален подход към всеки пациент – това са металокерамичните, керамичните и циркониевите корони, зъбните импланти и кеерамичните фасети.

Клиниките с добра практика ще ви посрещнат с нужното внимание и ще направят най-доброто за вашето дентално здраве, качествен живот и самочувствие.

 

Д-р Александър Георгиев е завършил дентална медицина, тясно специализиран в областта на оралната хирургия. Има интереси в областта на хирургията, имплантологията и естетичната медицина.