Металокерамиката остава основен материал при избор за направата на дадена протезна конструкция. По своята същност металокерамиката е изградена от два основни материала – метал, от който се изгражда скелет (основата на бъдещата конструкция), който дава изключително голяма здравина и керамична инкрустация за пресъздаване на естествените зъбни цветове.

Металокерамика | IG Dental

Съвременните технологии дадоха възможност да бъдат направени предварителни модели на бъдещите Ви зъби, и чак след Вашето одобрение да се пристъпи към към изработката на констукцията от металокерамика или друг тип материал.

Финалното оформяне на металокермичните корони и мостове минава през няколко етапа. След Вашето одобремие на предварителните модели, започва същинската работа – изпиляването на зъбите. То представлява малко намаляване на естествените зъбни коронки, за да има място за поставянето на бъдещата металокерамика. След финалното изпиляване, финиране и полиране на зъбите се пристъпва към снемането на точен отпечатък, който пресъздава анатомичните и физиологични особености на Вашите зъби и устна кухина върху модела на зъботехника. Първата процедура завършва с поставяне на временни зъби, който наподобяват бъдещата металокерамична конструкция, но имат малко по-ниски естетични и механични качества. След изработката на металокерамиката в зъботехническата лаборатория се пристъпва към поставянето и. В следвавщото Ви посещение при зъболекарсе премахва временната конструкция и се поставя окончателната металокерамична такава.

Ние изпълняваме Вашите металокерамични мостове и корони по правилата на функцията, оклузията и естетиката, а цената ни е една от най-достъпните на пазара. Времето е важен фактор в днешното забързано ежедневие, затова ние ще изработим Вашата металокерамична конструкция в рамките на 6 работни дни.