Всичко, което човек прави в ежедневието си, се отразява върху неговия организъм. Един от важните процеси, който извършва, е свързан с храненето и това дава отражение именно върху зъбите.

За да изглежда добре и комфортно сред останалите хора, човек прибягва до процедурата, наречена избелване на зъбите. Красивите бели зъби правят усмивката още по-красива.

Избелването е процедура, която може да се нарече козметична.

Свободните радикали на кислорода от активни вещества осъществяват окисляване, а с това и обезцветяването на различни наслагвания в емайла на зъбите. Това всъщност връща белия цвят на зъбите.

Както при всяка естетична процедура, преди започването ѝтрябва да се установят условията, в които ще се извършва тя. От изключително значение е да се консултирате със зъболекар, който е специалист в тази област и би ви дал най-подходящите съвети, спрямо текущото състояние на вашите зъби.

Преди избелване на зъби в кабинет е задължително зъбите да са почистени от зъбен камък и полирани. Стоматологът трябва и да регистрира изходния цвят на зъбите, за да може след това да направи сравнението между двете състояния.

След всички приготовления се стига към избора на избелващата система. Венците и лигавиците се изолират – това се прави, за да не могат избелващите химични вещества да попаднат върху лигавици, тъй като е възможно да ги изгорят.

След като всичко е добре изолирано, по зъбите се поставя избелващият агент. Процедурата по офис избелване е с продължителност от 30-40 минути.

Има неща обаче, които човек трябва да знае, когато пристъпва към извършването на тази процедура. Не са много рисковете, които крие избелването, но е добре когато човек е наясно с подробностите около процесите. Именно заради това е важно да се консултирате със зъболекар, който има опит и ще ви сподели всичката тази информация, за да вземете най-доброто решение за зъбите си.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ИЗБЕЛВАНЕТО НА ЗЪБИ В КАБИНЕТ

I. Първото, което трябва да се има предвид е, че ако човек има налични коронки, мостове, те няма да променят своя цвят. След като самата процедура по избелване приключи, за да може те да станат с новия цвят на зъбите, те също трябва да бъдат подменени. Това би могло да увеличи разходите.

II. Другото, за което човек трябва да бъде подготвен е, че след избелване е необходимо да се избягват някои фактори, които биха могли да спомогнат за оцветяването на зъбите, като например кафе и вино, също и цигари. Но независимо дали човек ще спазва тези ограничения или не, той трябва да прави освежителни процедури на всеки 12 до 24 месеца.

III. Понякога, след извършването на процедурата, е възможна поява на чувствителност на зъбите към студеното – въздух, вода, напитки. Макар и краткотраен дискомфорт, чувствителността трябва да се има предвид при вземането на решение относно избелването. На края на избелването така или иначе зъбните тъкани се третират с гел. Целта на този гел е именно намаляване на чувствителността на зъбите след проведената манипулация.

IV. Стоматологът задължително инструктира пациентите си как да провеждат правилна устна хигиена. Препоръчва се използването на избелваща паста за зъби за подсилване на ефекта от процедурата.

Както при всяко третиране, човек трябва да знае както положителните страни, така и рисковете, които крие процедурата избелване. Макар и не много на брой, нещата, които се определят като рискови при извършването на манипулацията, трябва да се взимат предвид. Препоръчваме да се доверявате на опитни специалисти, които имат солиден опит в естетичната стоматология. В екипът на IG Dental може да намерите професионалисти, които имат огромна експертиза, свързана с процесите по избелване на зъби.

 

 

Хареса ли ти статията?