Науката пародонтология, подраздел на стоматологията, се занимава с изучаването на пародонта – неговата структура, функция, болестни състояния и др. Буквалният превод на думата означава – паро – около и донт – зъб.

Главната цел на клиниката по пародонтология в IG Dental е да запази вашите собствени зъби, както и да бъдат избегнати евентуални хирургически манипулации.

За Вашето парадонтално здраве, д-р Георгиев извършва най-модерните процедури, включително дълбок лазерен кюретаж.

Лазерният кюретаж е една от най-модерните процедури за лазерно лечение на пародонтоза (пародонтит). При него „джобовете”, образувани вследствие на патологичния процес, се обработват с лазер, като по този начин вашия пародонтолог премахва болестотворните микроорганизми и променената тъкан.

Тъй като лечението се извършва с лазер, то е безболезнено и обикновенно не е необходимо поставянето на анестезия.

Пародонт и пародонтологично лечение

Пародонтът е функционално тъканен комплекс, който осъществява връзката между зъба и организма.

Неговата структура и функция са сложни и могат да бъдат увредени от микроорганизмите, намиращи се в зъбния камък и плака. Заболяванията на пародонта са често срещано явление – около 90% от тридесетгодишните страдат от едно или друго заболяване на пародонта – гингивит, пародонтоза (пародонтит) и др. Те са и една от най-честите причини за загуба на зъби.

Често пациентите не предполагат за сериозността на заболяването, а го отъждествяват като кървене от венците или просто повишена чувствителност. За да бъде спрян процеса на възпаление на зъбодържащия апарат е необходима перфектна орална хигиена, редовно почистване на зъбния камък и плака – на всеки 6 месеца. При напреднал стадий е необходимо посещение на пародонтологична клиника за допълнителни лечебни манипулации.

Ако имате дори и най-малкото съмнение, че здравето на вашите венци е нарушено, съветваме Ви незабавно да се консултирате с добър пародонтолог, който ще прецени степента на възпаление и ще назначи навременно лечение, спирайки процеса по отдръпване на венците.

Ако се намирате в град София, заповядайте в клиника IG Dental – ще се погрижим добре за Вас!

 

СВЪРЖИ СЕ С НАШИЯ ЕКИП

Изпрати ни съобщение

Запази час за преглед сега:

 

4.3/5 - (33 отзива)