Избелване на зъби - Зъболекар - Зъбен камък - Почистване на зъбен камък

Zabolekar - Pochistvane na zaben kamak - Izbelvane na zabi - Zaben kamak
Стоматологичен център IGDENTAL:АдресАдрес: гр. София; бул. Васил Левски 70, ТелефонТел.: (00359) 888 696 596 ИмейлEmail: office@igdental.com

КАКВО Е ВАЖНО ДА ЗНАЕТЕ ЗА СТОМАТОЛОГИЯТА
Относно зъболекарската практика...

Стоматологията е една от най-бързо развиващите се дисциплини. В нея се използват материали от най-висок клас, което дава възможност за правилно и качествено лечение. Старите методи на зъболечение са създали грешна представа и дори фобия у много от Вас. Като напълно погрешни трябва да бъдат зачетени следните твърдения:

На зъболекар боли – адекватното съвременно лечение започва с поставяне на анестезия.
На зъболекар е скъпо – редовното посещение при личния Ви стоматолог ще Ви спести много скъпоструващи манипулации.
Зъболечението е времеемко – съвременната техника и материали позволяват лечението да бъде направено в 1-2 посещения за относително кратко време.


Относто оралната хигиена...

Миенето на зъбите и венците сутрин и вечер, а по възможност и след хранене, с четка, паста за зъби и конци значително намалява риска от кариес и пародонтални заболявания.

Четките за зъби трябва да се сменят на около 3 месеца, като Вашия стоматолог трябва да Ви препоръча с каква твърдост да бъдат влакната й.

Орално-хигиенните процедури трябва да включват почистване на зъбите, венците, езика и вътрешната повърхност на бузата.

Относно зъбният камък...

Почистването на зъбният камък трябва да се извършва на периоди от 6 месеца. НЕ трябва да се изчаква натрупването на големи количества около зъбите. Редовното му премахване значително намалява риска от развитие на пародонтоза (пародонтит), а при наличието й, значително стационира процеса.

Относно пародонтозата...

Пародонтозата е една от най-честите причини за загуба на зъби. При нея се нарушава структурата на зъбодържащия апарат и това води до разклащането и падането на зъба. С правилното, съвременно лечение този процес на загуба на кост може да бъде спрян и Вие да се радвате на Вашите зъби още дълго време.

Относно протетичното лечение...

Възстановяването на формата, функцията и естетиката на зъбите и зъбните редици с корони, мостове, фасети и др. е рутинна дейност в ежедневната стоматологична практика. Неверни са митовете, че:

Изпиляването на зъбите ги уврежда.
Всеки изпилен зъб трябва да бъде умъртвен.
Короните и мостовете не могат да бъдат направени красиво и да се сливат с останалите Ви зъби.
Изпиляването на зъби е болезнено.


Относно кариеса...

Кариесът е едно от най-честите заболявания, с които се среща поливалентния клиницист. Усложненията от нелекуването му могат да доведат до тежки последици, включително загуба на зъби. Като неверни могат да бъдат сметнати следните твърдения:

Малките кариеси не трябва да се лекуват.
Обтурацията не може да пресъздаде естествения релеф на зъба.
Зъбите с пулпит трябва да се вадят.
Ендодонтското лечение е нетрайно.


Относно избелването...

Избелването на зъбите Ви дава възможност да промените интензитета на зъбите си, като така да ги направите по-бели и искрящи. Поради сравнително скорощното внедряване на този метод и недоброто му познаване от страна на пациенти и някои клиницисти, съществуват много заблуди, които притесняват някои от Вас. А именно:

Избелването на зъбите ги уврежда.
Процедурата е дълга и болезнена.
Ефекта е репрезентативен за кратко време.
Нужно е често да се извършват поддържащи процедури.
Всички избелващи системи са еднакви.

Taгове: Кариес, Пародонтология, Възпалени венци, Кариесология, Пародонтоза, Кореново лечение, Зъбен камък заболяване, Детска стоматология, Пулпит, Имплантология, Периодонтит, Орална хирургия, Кисти, Обща анестезия, Разклащане на зъбите, Лечение на кариес, Гингивит, Лечение на пулпит, Абцес, Лечение на периодонтит, Лош дъх, Лечение на изтрити зъби, Естетична стоматология, Лечение на счупен зъб, Лазерна стоматология, Лечение на пародонтоза, Фасети, Бондинг, Избелване на зъби, Металокерамика.


зъбен камък - избелване на зъби
зъболекар - почистване на зъбен камък

| Зъболекар | Зъбен камък | Почистване на зъбен камък | Избелване на зъби | Полезно за зъбите | Карта на сайта |

зъбен камък - избелване на зъби
зъболекар - почистване на зъбен камък

facebookgoogle plus

Зъболекар гр. София. Стоматолог, Избелване на зъби, почистване на зъбен камък и премахване на кариеси. Стоматологичен център в София, предлагащ професионални
зъболекарски услуги - протетика, пародонтология, избелване на зъби, естетична стоматология и други. Стоматологичен център | Зъболекарски услуги

Стоматологична клиника
www.igdental.bg
00359 888 696 569
office(@)igdental(.)comЗъболекарски услугиIGDENTAL.BGСтоматологичен център