Кариесология

Зъбният кариес е инфекциозно заболяване, което обхваща всеки един от нас. Той е с мултифакторен произход. Това означава, че няма точно един определен причинител, с чието отстраняване да се премахне появата му.

Развитието си започва от емайла и продължава в дълбочина към дентина. Според това се разделя на – петно, повърхностен, среден и дълбок. Допълнителното развитие на дълбокия кариес води до пулпити, които са обект на ендодонтията.

Кариесологията е частта от стоматологията, която се занимава с превенцията и лечението на зъбния кариес. Постигането на добър резултат е двустранен процес – използваните качествени материали и висока квалификация от наша страна и старателните орално-хигиенни процедури от Ваша. Наличието на тази симбиоза ще доведе до отлични резултати.

Важно е да се отбележи, че ранното лечение на кариозните лезии, добрата орална хигиена и профилактичните процедури водят до добро орално здраве. Своевременното лечение на кариеса намалява значително загубата на зъби.

В IG Dental работим с най-модерна апаратура и материали, подпомагащи ни за своевременното отстраняване на кариозните лезии, защото за да бъде една усмивка атрактивна здравите зъби и венци са не по-малко важни от формата и цвета на зъбите.

Свържи се с нашия екип

Запази час за преглед сега:

5/5 - (2 отзива)