Избелване на зъби - Зъболекар - Зъбен камък - Почистване на зъбен камък

Zabolekar - Pochistvane na zaben kamak - Izbelvane na zabi - Zaben kamak
Стоматологичен център IGDENTAL:АдресАдрес: гр. София; бул. Васил Левски 70, ТелефонТел.: (00359) 888 696 596 ИмейлEmail: office@igdental.com

Мъдреците са последните зъби в зъбната редица. Те се намират в края на двете челюсти и поникват последни. Това са и зъбите, които най-често създават проблем при порастването си в устата. Най-общо положението на мъдреците в зъбната редица може да бъде нормално, тогава налице е нормален пробив, полупробиване – част от короната се показва, а друга не – това са т.н. полуретинирани мъдреци и липса на пробив на зъба – ретиниран мъдрец.

Наличието на частично пробиване на зъба или пълно задържане е често срещано. Най-често зъбите подложени на пълна или частична ретенция са мъдреците. Полуретинираните мъдреци се показват над лигавицата. При тях част от короната се вижда в устата, а другата се разполага под венеца. Това създава предпоставка за задържане на храна, трудно почистване и възникване на възпаление. Тази трудност при почистване е предпоставка за възникване на перикоронарит или пулпити на такива зъби. Важно да е да бъде прецененто дали полуретинирани мъдреци са покрити само от лигавица и дали има място за нормалното им поникване в устата. Ако има възможност зъба да остане в зъбната редица може да бъде направено циркукцизио, за да се облекчи нормалния пробив.

Ретинираните мъдреци са изцяло покрити от лигивица, те не се виждат в устата. Според дълбочината и позицията на ретенция, ретинираните мъдреци са покрити в различна степен от кост. Ретинираните мъдреци не винаги създават проблеми. В някои случаи, те се разполагат дълбоко в костта и не се налага тяхното отстраняване. В други обаче ретинираните мъдреци могат да доведат до разграждане на корените на седмите зъби, струпване и изкривяване на предите зъби и други усложнения.

Полиретинираните мъдреци, за които няма място в зъбната редица, както и ретинираните мъдреци, който създават проблеми, трябва да бъдат екстрахирани. Изваждането на ретиниран и полуретиниран мъдрец е хирургична манипулация, която е необходимо да бъде извършена от специалист в областта.

Операцията започва с постабянето на анестезия, обезболяваща зоната на хирургичната интервенция. По желание на болния, ние от IG Dental предлагаме и обща анестезия. След обезболяването се пристъпва към самата манипулация. Лигавицата, която покрива зъба се отслоява. Обгръщащата кост зъба се премахва. След освобождаването му от костна подръжка, мъдреца се изважда. Оперативната рана се зашива с няколко конеца.

Taгове: Кариес, Пародонтология, Възпалени венци, Кариесология, Пародонтоза, Кореново лечение, Зъбен камък заболяване, Детска стоматология, Пулпит, Имплантология, Периодонтит, Орална хирургия, Кисти, Обща анестезия, Разклащане на зъбите, Лечение на кариес, Гингивит, Лечение на пулпит, Абцес, Лечение на периодонтит, Лош дъх, Лечение на изтрити зъби, Естетична стоматология, Лечение на счупен зъб, Лазерна стоматология, Лечение на пародонтоза, Фасети, Бондинг, Избелване на зъби, Металокерамика.

 

 

 


 • IGDENTAL
  стоматологичен център

  KОНТАКТИ
  Адрес: гр. София; бул. Васил Левски 70
  Tелефон: (00359) 888 696 596
  Поща: office@igdental.com


  igdental


зъбен камък - избелване на зъби
зъболекар - почистване на зъбен камък

| Зъболекар | Зъбен камък | Почистване на зъбен камък | Избелване на зъби | Полезно за зъбите | Карта на сайта |

зъбен камък - избелване на зъби
зъболекар - почистване на зъбен камък

facebookgoogle plus

Зъболекар гр. София. Стоматолог, Избелване на зъби, почистване на зъбен камък и премахване на кариеси. Стоматологичен център в София, предлагащ професионални
зъболекарски услуги - протетика, пародонтология, избелване на зъби, естетична стоматология и други. Стоматологичен център | Зъболекарски услуги

Стоматологична клиника
www.igdental.bg
00359 888 696 569
office(@)igdental(.)comЗъболекарски услугиIGDENTAL.BGСтоматологичен център