Избелване на зъби - Зъболекар - Зъбен камък - Почистване на зъбен камък

Zabolekar - Pochistvane na zaben kamak - Izbelvane na zabi - Zaben kamak
Стоматологичен център IGDENTAL:АдресАдрес: гр. София; бул. Васил Левски 70, ТелефонТел.: (00359) 888 696 596 ИмейлEmail: office@igdental.com

хронични периодонтити - hronichni periodontiti

Хроничните периодонтити  често срещано заболяване.  Те се получават  когато в зъба има остатъчна инфекция.  Хроничните периодонтити мога да започна още и първично.  Най често това се получава при остаряване на пулпата  или при наличие на постоянен дразнител.

 

 Един от най-често срещаните хронични периодонтити е  грануломатозния периодонтит. Той бива няколко вида -  обикновен гранулом,  епителизиращ гранулом или кистичен гранулом.

 

 Обикновения гранулом се състои от елементи на съединителната тъкан.  Между формацията от съединителна тъкан  има наличие на голям брой клетки на имунната система,  както и вирулентни микроорганизми.  В периодите на екзацербация имунните клетки,  намиращи се в гранулома увеличават своя брой. Тогава болния започва да има дразнене от причиния зъб, като в зависимост от силата на имунния отговор, то може да премине и в силна болка.

 

 Епителни гранулом е подвид  на грануломатозния периодонтит.  В образуването му вземат участие  епителните остатъци на Malassec.  При този тип периодонтит освен гранулационна тъкан и имунни клетки във формацията се наблюдават епителни клетки.  Установяването на този тип периодонтит  може да бъде направен само с помощта на микроскоп.

 

 Кистична гранулом дава началото на радикуларните кисти.  Под действието на специални фактори в централната част на гранулом се образува кухина постлана с епител.   Именно тази кухина е зародишна  на радикуларната киста.

 

Дифузният периодонтит е друг подвид на хроничните периодонтити. По своята същност, той представлява гнойно-пролиферативно заболяване в костта. Освен костта в процеса са въвлечени и части от корена на зъба. Обикновенно не водят до сериозни оплаквания от страна на болния. При по специфични дразнители може да се чувства дразнене от болния зъб, като характера на болката може да бъде с най-различен интензитет.  Този тип периодонтити дава обаче най-чести екзацербации, това ще рече, че такива зъби могат спонтанно да заболят силно и дори да доведат до надуване. Хроничните, дифузни периодонтити могат да образуват фистули. Наличието на фистула замаскира процеса, защото при обостряне на процеса, образувалия се ексудат има място за изтичане, това обаче не отлага нуждата от лечение.

Taгове: хронични, периодонтити, зъболекар, зъб, зъболечение, софия, стоматолог, стоматологична, клиника


 • IGDENTAL
  стоматологичен център

  KОНТАКТИ
  Адрес: гр. София; бул. Васил Левски 70
  Tелефон: (00359) 888 696 596
  Поща: office@igdental.com


  igdental


зъбен камък - избелване на зъби
зъболекар - почистване на зъбен камък

| Зъболекар | Зъбен камък | Почистване на зъбен камък | Избелване на зъби | Полезно за зъбите | Карта на сайта |

зъбен камък - избелване на зъби
зъболекар - почистване на зъбен камък

facebookgoogle plus

Зъболекар гр. София. Стоматолог, Избелване на зъби, почистване на зъбен камък и премахване на кариеси. Стоматологичен център в София, предлагащ професионални
зъболекарски услуги - протетика, пародонтология, избелване на зъби, естетична стоматология и други. Стоматологичен център | Зъболекарски услуги

Стоматологична клиника
www.igdental.bg
00359 888 696 569
office(@)igdental(.)comЗъболекарски услугиIGDENTAL.BGСтоматологичен център